2012. december 18., kedd

Fotós Workshop Bécsben - 1.rész

Az Arrabona Fotósok csoporttal szerveztünk egy egész napos kattintgatós túrát az osztrák fővárosba. Szépen felkészültünk a várva várt eseményre, még szakmai idegenvezetőnk is volt, és mondanom sem kell, hogy nagyszerű csapattal indultunk neki a feladatoknak.

A schönbrunni kastélynál kezdtük a napot, és ismét megbizonyosodtam arról a tényről, miszerint ha nem izzadsz meg egy-egy képért, akkor annak értéke valószínűleg meg sem közelíti majd az elvárásaidat. Éppen ezért mondom mindig, hogy "Szeresd a kihívásokat!" Abból pedig ott volt bőven. Mert ugye mivel is álltunk szemben. Egy európai szintű turistalátványosság, amit valószínűleg már mindenki, minden lehetséges szögből megfotózott. A környezet a télnek megfelelően kopár volt, s hó hiányából kifolyólag viszont kiábrándítóan unalmas. Ráadásnak kaptunk egybefüggő, szürke, felhős égboltot, és a tucatnyi turista sem könnyítette meg a komponálást. Tehát kihívás izomból.

Az alábbi képpel mégis úgy gondolom, hogy sikerült olyasvalamit létrehoznom, ahol érződik a kastély korabeli hangulatvilága, melyet a távolban ténfergő 21.századbeli emberkék sem rombolnak le teljes mértékben.

zársebesség:1/2000s   blende:f/1.8   ISO:100   fókusztáv:50mm 
NikonD5100 + Nikon 50mm 1.8G
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése