2012. március 9., péntek

Nagyobb a füstje, mint a lángja?

A füst közkedvelt fotós téma. Hogy miért? Mert könnyű technikai elem, soha meg nem unható kísérletezési forrás, és ha akar, akkor eléggé absztrakt is tud lenni :) Ha a fotós rendelkezik egy külső vakuval, akkor némi gyakorlás után már neki is állhat ennek a témának.
Az alábbi kép a sok próbálkozásom egyik legfantáziadúsabbika, és már nem is emlékszem, hogy épp egy elfújt gyertya, vagy egy meggyújtott gyufaszál okozta-e, a lényeg, hogy kellő dinamikával tölti ki a rendelkezésre álló teret. És hogy mit ábrázol? A füst olyan mint a felhő(k), vagy a piciáternél orrunk alá dugdosott tintapacák, mindenkinek a saját fantáziájára van bízva, hogy mit lát ki a képből hosszabb-rövidebb bámulás után. Nekem személy szerint ez a füstképződmény erősen hasonlít arra, amikor egy krokodil ezerrel száguld egy segway-el. (Tudom, már szedek rá gyógyszert.:)

FIGYELEM! Ha füstöt akarunk, akkor ahhoz kicsit gyújtogatni kell, és ahol tűz van, ott mindig legyen víz is, ja és bármi is történjen, jó vámpír módjára őrizzük meg a hideg-vérünket, hiszen az indokolatlan kapkodásból eredő fotós és/vagy vakuállvány felborítása enyhén szólva nem várt gazdasági deficitet okozhat egyéni költségvetésünkben.

zársebesség:1/100s   blende:f/8   ISO:100   fókusztáv:50mm
NikonD5100 + Nikon 50mm 1.8G + Nikon SB-700
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése